tornar web

diumenge, 30 de setembre del 2012

Projecte GLOBALITZACIÓ 

EL PRESENT PROJECTE apareix amb la pretensio de donar una resposta desde l’art a aquest sentiment d’indignació que plana sobre el sentir general de la societat actual i preten animar als companys amb inquietuts artístiques/creatives a dir–hi la seva.

LA GLOBALITZACIÓ , ha estat també en l’art, un parany, des del qual les institucions, de forma genèrica, recolzades pels poders politics , econòmics… han dirigit la cultura,  abaratint , resumint, simplificant el transfons de l’art, en altre temps lligat al pensament  i als ideals, per malauradament , avui, convertinr-lo  en un aparador d’accions i objectes embolicats en formalismes i tecnologia però  llastimosament lluny de l’emoció i dels continguts, lluny del risc i , per què no dir-ho, de la immediatesa,  que sovint ha caracteritzat l’obra d’art.
Tot això ha donat com a resultat, per una banda, la inaccesibilitat d’una obra tancada, només pensada, en el millor dels casos, per a l’elocubració intelectual i en el pitjor, l’enmirallament d’un mateix. Per una altra banda, una tendencia a l´anulació total de pensament i una simplificación exagerada que ens MENEN a la superficialitat més absoluta,  abusant de fórmules agradables  per arribar al gran públic.
Dues maneres d’arribar al pensament únic,o al no pensament, que bé a ser el mateix  i  de carregar-se l’art com a reflexió de la vida mateixa, de les grans i les petites coses que envolten la nostra quotidianitat i que l’art fa possible trascendir.

UNA DENÚNCIA DES DE L'ART,  preten , un testimoni senzill, però sentit, d’una colla d’artistes de diferents disciplines, entristits pel panorama quotidia, per la manca de criteri i sensibilitat artística de la societat en general i de les institucions educatives i cíviques que ens envolten en particular.

Els artistes/pensadors, tenim coses a dir i fem una crida a la participació individual i/o col·lectiva de creadors de tots els àmbits i disciplines que desitgin  sumar-se a aquesta exposició .
L’exposició tindrà caràcter itinerant  i es realitzarà a l’ampara de diferents centres culturals i/o espais expositius, amb el desitg d’aplegar també, artistes propers als llocs d’expossició que per participar hauran de complimentar una fitxa.


Si estàs interessat envia un correu a espantaocells@espantaocells.com  i rebràs tota la informació que desitgis,  les bases per a la participació i la fitxa d’artista .

La primera mostra es realitzarà a Sant Feliu de Codines als locals de l'Associació Cultural L'Espantaocells els dies 12 i 13 d'octubre. Fins el dia 3 d'octubre podeu presentar les vostres propostes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada